Constel·lacions - Núria Andorrà
Nuria Andorrà, contemporary, percussion
15990
single,single-portfolio_page,postid-15990,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

About This Project

Premiat amb el Premi Puig Porret 2019.

Estrena setembre 2020 al MMVV

Música · visuals · circ

Acústica-electrònica-experimental-jazz

Constel·lacions ofereix a l’espectador l’oportunitat de viure la construcció d’una peça artística. Parteix d’una composició semiestructurada, i la resta és composició a temps real. Els paràmetres estan prèviament treballats i pactats, però la interacció entre les tres disciplines (música, visuals i circ) entra en el risc de la reacció del moment, convertint-la en una peça viva en constant moviment i articulació, però amb una direcció clara per garantir-ne l’èxit.

En una experiència integradora, el públic podrà viatjar en un univers present a la sala, fer un zoom i passar de l’u al tot, de l’individu al col·lectiu. Amb la creació d’algoritmes que interaccionen al so i la manipulació a temps real, amb sensors de moviment que accionen sons electrònics que es processen amb la mescla de sonor global. El temps passa a ser tridimensional, coses llunyanes es veuen properes i a l’inrevés.

L’ús de diferents tècniques d’emissió sonora a temps real crearà una experiència on els sons viatgen per l’espai, que és versàtil, un site específic en el tractament de l’entorn i la tècnica d’espaialitat, que dóna a l’espectacle una dimensió sonora molt poc habitual, apropant-se o allunant-se de l’oient i espectador a través del suundround i jugant amb la provocació de sensacions i emocions.

 

Intèrprets:

Núria Andorrà, percussió
Sabina Covarrubias, artista visual.
Davíd Diez Ménendez i Sophie Núñez Rodríguez, circ.
Roc Mateu, disseny sonor i de llums.

 

Acústica-electrònica-experimental-jazz

provocació de sensacions i emocions.

Les antigues civilitzacions creaven agrupacions d’estrelles per orientar-se, i van decidir unir aquests punts d’estrelles amb traços imaginaris que creaven siluetes visuals sobre l’esfera terrestre. Aquestes estrelles al cel semblen properes, però sabem que poden estar separades per milions d’anys llum. Aquestes figures dibuixades són arbitraries, i al llarg de la història s’han elaborat de diferents maneres.

Com aquest afany de l’ésser humà de conèixer l’univers i el nostre origen neix CONSTEL·LACIONS, que uneix disciplines artístiques, des del traç al so, les ajunta en combinacions variables i n’ofereix imatges diverses que evoquen paisatges per conèixer el nostre univers, la realitat i desxifrar l’origen.

Category
Performance