Constel·lacions - Núria Andorrà
Nuria Andorrà, contemporary, percussion
15990
single,single-portfolio_page,postid-15990,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

About This Project

Premiat amb el Premi Alícia a la Inter-sisciplina 2021 de la Acadèmia Catalana de la Música, el premi especial de Zirkòlika 2020 i  Premi Puig Porret 2019 del Mercat de Música viva de Vic.

Estrena setembre 2020 al MMVV

En les antigues civilitzacions creaven agrupacions d’estrelles per orientar-se, i van decidir unir aquests punts d’estrelles amb traços imaginaris que creaven siluetes visuals sobre l’esfera terrestre. Aquestes estrelles al cel semblen properes, però sabem que poden estar separades per milions d’anys llum.

Aquestes figures dibuixades són arbitraries, i al llarg de la història s’han elaborat de diferents maneres. A CONSTEL·LACIONS, proposem a partir del traç de la música unir el circ i el moviment, per crear les diferents combinacions que ens dibuixaran les imatges que evocaran emocions i paisatges, amb el mateix afany de voler conèixer el nostre propi univers.

                                   195timbal i trapezi andorrài@jordiplanapey

Música i circ

Núria Andorrà presenta el projecte guanyador de l’última edició del Premi Puig-Porret del festival de Música Viva de Vic. Constel·lacions, és un espectacle on hi ha música i circ de la mà d’artistes experimentats en les seves àrees.

Els artistes conflueixen a l’escenari per crear una peça on les imatges i el so son les generadores dels paisatges i de les emocions. La composició busca la bellesa i la atenció en la simplicitat per deixar espai a que l’espectador pugui fer la seva pròpia interpretació.

És una experiència integradora pel públic, que podrà viatjar a un univers present a la sala, fer un zoom i passar de l’un al tot, de l’individu al col·lectiu. El temps passa a ser tridimensional, coses llunyanes es veuen properes i a l’inrevés.

L’ús de diferents tècniques d’emissió sonora a temps real crearà una experiència única on els sons viatgen per l’espai, que és versàtil, un site específic en el tractament de l’entorn, la tècnica i l’espai, que dóna a l’espectacle una dimensió sonora molt poc habitual.

Intèrprets:

Núria Andorrà, percussió, direcció i composició
Ariadna Torner, violí
Davíd Diez MénendezSophie Núñez Rodríguez, circ

Sabina Covarrubias, artista visual
Roc Mateu, disseny sonor i de llums

 

Amb el suport de:
logo circ-cric   logo ajuntament sant esteve   logo MMVV    logo departament de cultura   logo icec   logo audioselva ok   logo seesound

Category
Performance